Mentor coaching

Ena od temeljnih kompetenc coacha, kot jih definira Mednarodna coaching zveza (International Coaching Federation - ICF, ZDA - organizacija, pri kateri smo individualno certificirani vsi coachi Glotta Nove in katere člani smo), je tudi coaching miselnost. Del te naravnanosti je, da se kot coachi nenehno razvijamo in učimo, da skozi refleksijo nenehno nadgrajujemo lastno izvajanje coachinga, razvijamo in ohranjamo sposobnost uravnavanja lastnih čustev, se miselno in čustveno pripravimo na srečanje ter poiščemo pomoč pri zunanjih virih, ko je to potrebno.
 
Glotta Nova coachem pri njihovem profesionalnem razvoju pomaga tudi z mentor coachingom - skupinskim in/ali individualnim procesom, pri katerem je poudarek na razvoju coaching kompetenc coacha (in ne npr. na doseganju ravnovesja med zasebnim in profesionalnim življenjem, izgradnji coaching posla ali drugih temah, ki niso neposredno povezane z razvojem veščin coachinga).
 

Komu je program namenjen

Mentor coaching je prava izbira:
 
  • za tiste coache, ki že izvajajo coaching in željijo nadgraditi in razviti kompetence coacha,
  • za tiste coache, ki želijo pridobit individualno ICF akreditacijo za nazive Pridruženi certificirani coach (Associate Certified Coach, ACC), Profesionalni certificirani coach (Professional Certified Coach, PCC) ali Mojster certificirani coach (Master Certified Coach, MCC), oz. preiti iz nižje na višjo akreditacijsko raven.

Potek, trajanje in izvedba

Mentor coaching sestoji iz coachinga na temo razvijanja posameznih kompetenc, skladno s temeljnimi kompetencami, kot jih opredeljuje Mednarodna zveza za coaching, ter podajanja povratne informacije na osnovi posnetkov coaching pogovorov, ki jih izvaja udeleženec mentorskega procesa tj. coach.

Mentorski proces poteka daljše časovno obdobje (najmanj 3 mesece), kar omogoča, da coach v prakso prenese vpoglede in spoznanja, ki jih pridobi v procesu mentor coachinga. Mentorski proces za coache, ki nameravajo pridobiti individualno ICF akreditacijo, traja 10 polnih ur.

Program izvajamo po naročilu in ga prilagodimo željam in potrebam naročnika.

Potrebujete coaching?

Polja označena z (*) je potrebno obvezno izpolniti. Obrazec je informativne narave.

Informacije o kontaktni osebi
Informacije o coachingu

Kje se nahajamo?

Glotta Nova d.o.o.,
Ulica Carla Benza 1,
1000 Ljubljana

Prikaži na zemljevidu Google map